Help Roosendael weer uit de startblokken

Roosendael heeft uw steun nodig!

Beste bezoeker, buur, sympathisant van Roosendael

Begin dit jaar kondigden we nog enthousiast aan dat de voorbereidingen voor de viering van 800 jaar domein Roosendael snel van start zouden gaan. Vandaag hebben we die startblokken voor wat anders nodig.

Na maanden van totale lockdown opent het jeugdverblijf Roosendael straks opnieuw zijn poorten. Het doet dat niet alleen in een andere wereld, met strenge nieuwe regels die soms dure aanpassingen vergen, maar ook vanuit een andere financiële positie. Laten we het gewoon rechtuit zeggen: het dal is diep.

De vzw Roosendael heeft altijd al keihard moeten werken om uit de rode cijfers te blijven. Dat is niks nieuws in de sociale sector. Maar in die omstandigheden en net bij het begin van het seizoen de deuren moeten sluiten… dat leidt tot een beangstigend toekomstbeeld. Een dreiging echter, die Roosendael, zijn personeel en vrijwilligers vastberadener dan ooit zullen bekampen.

Zeker is het nog niet, maar wij hopen dat we vanaf 1 juli weer groepen en families kunnen ontvangen in het Landhuis of Koetshuis en trekkers op het Kampeerterrein. En natuurlijk willen we ook dat buren, wandelaars en fietsers zo gauw mogelijk weer kunnen komen verpozen op het caféterras. Maar voor een herstart in het 'nieuwe normaal', zijn heel wat aanpassingen vereist die handenvol geld kosten. Bovendien zullen we jaren nodig hebben om uit het dal te komen waar de corona-lawine Roosendael in heeft meegesleurd.

Vandaar, noodgedwongen, deze vraag om steun aan al onze sympathisanten: steun voor de herstart en het voortbestaan van het jeugdverblijf, voor de erfgoed- en natuurzorg, en meteen ook voor de blijvende publieke toegankelijkheid en actieve ontsluiting van de mooiste plek in Sint-Katelijne-Waver.

Wij zijn ons ervan bewust dat zeer veel mensen en instellingen nu hulp nodig hebben. Toch hopen wij, met de hulp van velen, de nieuwe start en de toekomst van Roosendael veilig te stellen. Eerlijk waar: zonder uw steun vrezen wij het ergste...

Helpen kan met een storting op rekening BE10 0000 0000 0404 (BIC: BPOTBEB1) van

de Koning Boudewijnstichting met de vermelding ***128/3237/00041***

Het kan ook rechtstreeks via deze link

Giften via de Koning Boudewijnstichting zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro op jaarbasis. Dat geldt ook voor meerdere kleinere giften binnen één jaar (bv. 10 euro per maand).

Ze geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45 % op het gestorte bedrag (art. 145/33 WIB). Een gift van 40 euro kost u op die manier maar 22 euro.

Roosendael dankt u van harte